Saturday, May 8, 2010

IUI tak berjaya

Proses IUI aku tak berjaya kali ni. hari ni aku period.sedih sangat.semalam dah kuar darah dah sikit-sikit.tp aku sedapkan hati.sbbnya aku ada terbaca kat internet, salah satu simptom org peknen akn kuar darah sbb masa tu janin nk lekat kt rahim.so pujuk lah hati ni mungkin ada janin nk lekat padahal sebelum ni pun kalau nk period...mmg akan kuar darah sikit-sikit dulu mcm tu...aku ingat nk pi jumpa doktor. aku tnya abang aku...dia kata better tak payah dulu.tunggu sampai esok mcm mana. dia kata kalau kuar darah banyak..maknanya period lah tu...tp kalau kuar darah sikit dan berpanjangan...ada kemungkinan pregnant...

tp ble bangun pagi tadi darah tak kuar banyak lagi..kuar sikit.so aku tekad nk pi jumpa doktor. tp tetiba perut aku sakit.aku kenal sangat sakit tu...sakit perut nk sengugut..masa tu rasa frust sangat.aku dah dok termenung...aku dapat rasakan mmg aku nk period..

sudahnya...masa kat IOI utk teman my hubby pi fitness first...aku dapat rasakan ada banyak darah yang keluar. so sampai jek IOI aku ckp kt asben aku nk singgah farmasi beli pad.pastu ble cek kat toilet..mmg kompem kuar darah yg byk dan berwarna merah. masa tu tak nangis lagi walaupun dh kecewa. then aku call klinik Hamid Arshat...ckp kt nurse dia...masa tu dh tak leh control dah...nangis gle2...sedih sangat...pastu terus sms my abang...ckp aku period...

aku pun tak tau nk cakap perasaan aku ni.masa mula-mula buat IUI dulu aku tak de lah mengharap sangat sbb aku tau chance tuk ngandung mmg tipis sangat memandangkan kebarangkalian nak ngandung tu 5-20%. tp sepanjang proses selepas IUI tu...cara aku jaga makan,jaga kesihatan....semua tindakan yang aku lakukan aku akan berhati-hati.takut-takut dah lekat...so secara automatik...aku mmg berharap sangat...so ble dh jadi mcam ni mmg sedih sangat lah...aku tau asben aku pun sedih...tp dia tak tunjukkan depan aku. dia bg semangat.dia kata tak pe...boleh cuba lagi.cuba secara normal semula...klau tak jadi lagi tunggu doc suggest apa yang terbaik untuk kami...

ingatkan nak bagi hadiah istimewa utk umi n mak sempena hari ibu. tp terpaksa bagi kabar kurang baik untuk mereka. anyway sempena hari ibu ni...aku nk ucapakan terima kasih tak terhingga untuk umi tersayang...jasa dan pengorbanan umi sepanjang hayat kita tak akan kita lupakan umi...terima kasih kerana menjaga kite selama ini...terima kasih segalanya...dan untuk ibu mertua ku....sha ucapkan terima kasih ke atas segala teguran, ilmu dan jasa mak selama sha menjadi menantu mak...munaz mohon umi n mak doakan munaz dapat menimang cahaya mata yang soleh dan juga solehah...

terima kasih umi dan mak.....

No comments:

Post a Comment

Post a Comment